De flesta har antagligen vid något tillfälle lämnat in ett plagg till kemtvätten. Som bekant så brukar man lämna in kläder som inte tål att tvättas i vatten till en kemtvätt, där de istället använder sig av kemikalier för att få bort fläckar och smuts. Men hur går egentligen en kemtvätt till, utöver att man inte använder vatten för att göra rent kläderna? Till att börja med är en kemtvätt inte helt fri från vätska. Man stoppar i kläderna i en maskin som till ytan påminner ganska mycket om en helt vanlig tvättmaskin. Kläderna tvättas sedan i en vätska som numera oftast är koldioxid. Temperaturen överstiger aldrig 30 grader, och efter att kläderna tvättats klart så torkar man dem. Detta sker oftast i samma maskin som tvätten.

 

Misslyckade kemtvättar
Anledningen till att man lämnar in sina kläder till kemtvätt är för att man helt enkelt inte kan tvätta dem själv. Den som har försökt tvätta ett plagg som är märkt med någon av de symboler som används för att indikera att ett plagg måste kemtvättas, har antagligen märkt att resultatet inte blivit så bra. Risken är stor att plagget förstörs av vatten, eftersom det förmodligen är tillverkat av ett vattenkänsligt material som till exempel läder eller mocka. Att lämna in sitt plagg till kemtvätten är dock inte en garanti för att kläderna tas om hand. I USA så har en domare stämt sin lokala kemtvätt för att de tappat bort hans byxor. Domaren menar att det som är särskilt upprörande inte är att han inte fått tillbaka sitt plagg, utan att kemtvätten har en skylt uppe som garanterar att kunden bli nöjd. Enligt domarens egna beräkningar så bör han erhålla ett skadestånd på 54 miljoner dollar, plus ersättning för rättegångskostnader och känslomässigt lidande.kemtvätt

 

Få betalt direkt genom Fakturino
De flesta krävs som tur är inte på så pass stora summor som det koreanska par som driver kemtvätten i fråga. Men för den som driver ett eget företag och har en stor kundkrets så kan det vara en bra idé att anlita Fakturino factoring. Denna aktör samarbetar med ett flertal stora banker och finansbolag och gör det möjligt att få betalt direkt när man skickar en faktura. Du slipper dessutom ta hand om all administration som faktureringen kräver, och kan istället ägna tiden åt något annat.

Taggar