Vi alla får dem. De hemska fläckarna som verkar omöjliga att få bort. Företagen promotar den ena mirakelmedlet efter den andra. Fast det hjälper inte, fläcken sitter som berget. Fläckar kan vi få på både kläder och möbler, den ena svårare än den andra att få bort . Varje fläck kräver sin egen metod för att försvinna. Det är därför det inte finns något universalmedel för fläckborttagning även om vissa företag lovar det. Oftast har vi redan de saker som behövs för att få bort fläcken i hemmet. Du behöver inte rusa iväg och köpa dyra tvättmedel.

Glass of red wine spilled over a white shirt leaving a stainHusmorsknep mot fläckar

Det finns gott om husmorstips för fläckborttagning att hitta på internet. En generell sak på de flesta är att du måste behandla fläcken innan du slänger in plaggen i tvättmaskinen. En återkommande fläck för kvinnor är blod. Blod går relativt lätt att få bort. Spola bara blodfläcken i kallt vatten innan du tvättar plagget som vanligt. En annan vanlig fläck som de flesta råkat ut för är vinfläckar. De flesta vet att de ska strö salt på fläcken, fast kan du knepet med mjölk? Det måste vara en mjölk med fett i men mellanmjölk fungerar det med. Sjud upp mjölken i en kastrull och låt svalna något. Sedan doppar du rödvinsfläcken i mjölken och tvättar som vanligt efter.

Vanliga fläckar för småbarnsföräldrar

Bläck och tusch är nästan omöjligt att inte råka ut för om du har barn. Förhoppningsvis slipper du det på den vita tygsoffan, men det går att ta bort. Badda fläcken med alkohol och sedan så tvättar du enligt tvättrådet. Gräsfläckar på byxben är en annan vanlig fläck som inte försvinnerStained Jeans hur mycket du än skrubbar. Prova att behandla gräsfläcken med galltvål. Simsalabim så är den borta. Fettfläckar från mat är busenkelt att få bort med vanligt diskmedel. Tomat och morot behöver syra och försvinner ofta med hjälp av ättika eller citron. Det finns ett husmorsknep för alla fläckar. Kom bara ihåg att behandla den innan den åker in i maskinen.