När man ska köpa tvättmaskin idag behöver man inte oroa sig för att den inte kommer att tvätta rent. Alla tvättmaskiner som säljs idag måste nämligen ha testats av tillverkaren, som garanterar att deras maskin klarar en viss nivå. Däremot finns det många andra saker man behöver ta hänsyn till när man ska köpa en ny tvättmaskin.

En av de första sakerna man måste tänka på är hur stor tvättmaskin man ska ha. Man begränsas naturligtvis av storleken på badrummet i det här fallet. Den vanligaste storleken är en maskin som är 60×60 centimeter bred, och ungefär 90 centimeter hög. Denna modell av tvättmaskin har tack vare Hollywood och romantiska komedier fått rykte om sig att ibland fungera som ersättning för en sexleksak, tack vare sina vibrationer. I verkligheten är dock riktiga sexleksaker att föredra, som du kan köpa på bland annat Vuxen.se.Waschmaschine-Toplader

Om man har mindre utrymme i badrummet finns det istället modeller som är toppmatade, som tar upp mindre plats. De brukar vara i samma höjd som en stor tvättmaskin, men bara ha en yta på ungefär 40×60 centimeter. Det är dock inte självklart att du ska välja den stora tvättmaskinen bara för att du har plats. Om du bor i ett singelhushåll och inte genererar så mycket tvätt kan det vara mer ekonomiskt att köpa en mindre tvättmaskin.

Något man också sannolikt vill ta hänsyn till när man köper en tvättmaskin är hur energisnål den är. Förr fanns en skala från A-G som klassificerade vitvarors energiförbrukning. Numera har det kommit så energisnåla modeller att skalan har utökats med upp till tre plustecken efter A:et. A+++ är alltså det bästa betyget en tvättmaskin kan få när det kommer till energiförbrukning.

Slutligen är en mycket viktig aspekt att maskinen är lättanvänd. Titta på panelen på tvättmaskinen i butiken, och se om den är lättförståelig och intuitiv eller om du behöver facit för att förstå symbolerna. Testa också hur vreden och knapparna känns, och om det är lätt att öppna och stänga luckan. Om allt känns bra, och du är nöjd med storleken och energiförbrukningen, är det bara att slå till!

Taggar